• SETMANA CO2NSCIENT

    Educació ambiental i reducció de la petjada de carboni

    del 25 al 31 de 2024

L'educació ambiental

Educar és transmetre coneixement, però també és ajudar a que es desenvolupi un pensamient crític capaç de qüestionar aquest coneixement transmès. La consciència ambiental és una filosofia que marca la forma de pensar, actuar i consumir; significa ser conscient que totes les accions tenen un impacte ambiental i optar per les que el minimitzin.

Llegeix més

La petjada de carboni

El diòxid de carboni o CO2 és un gas que existeix a la natura i és necessari per a l’equilibri del planeta. Des de la revolució industrial (segle XVIII), però, la concentració d’aquest gas en l’atmosfera terrestre ha anat augmentant de forma exponencial a causa de l’ús de combustibles fòssils, com el petroli, entre altres productes que. Aquest fet ha provocat grans desequilibris en el planeta, fins a arribar a la situació actual d’emergència climàtica.

Llegeix més

És més important no generar que haver de gestionar!

Produir menys petjada ecològica és possible. De fet, cada cop és menys opció i més deure: és l’única sortida que ens queda per aturar l’escalfament global i el deteriorament del medi ambient.

Llegeix més

Compte enrere cap al 2030

L’any 2015, els líders mundials van plantejar els famosos Objectius de Desenvolupament Sostenible: 17 metes prioritàries, que engloben mesures concretes, que cal treballar a escala global per aconseguir un planeta més sa, segur i just. Malauradament, el 2030 s’acosta i no tothom ha fet els deures.

Llegeix més

El món, el canviarem explicant i convencent, no imposant

Entendre les conseqüències de la nostra acció és la manera que actuar de forma conscient surti de forma natural.

Llegeix més

Segueix-nos a les xarxes