Enrere

La petjada de carboni

El diòxid de carboni o CO2 és un gas que existeix a la natura i és necessari per a l’equilibri del planeta. Des de la revolució industrial (segle XVIII), però, la concentració d’aquest gas en l’atmosfera terrestre ha anat augmentant de forma exponencial a causa de l’ús de combustibles fòssils, com el petroli, entre altres productes que. Aquest fet ha provocat grans desequilibris en el planeta, fins a arribar a la situació actual d’emergència climàtica.

L’anomenada petjada de carboni és l’indicador ambiental que estableix la superfície ecològicament productiva que cal per a subministrar la matèria i l’energia bàsiques per a cobrir indefinidament les necessitats de consum de recursos i d’assimilació de residus d’una població determinada en un territori concret, segons el seu estil de vida habitual. Fa referència a la quantitat d’emissions de Gasos d’Efecte d’Hivernacle (GEH), de forma directa o indirecta, que produïm quan fem una activitat.

28 de gener. Dia mundial de la reducció de CO2

Aquest dia mundial, que s’anomena també Contra l’escalfament terrestre, té com a objectiu prendre consciència de l’impacte que té l’acció humana en el medi ambient i impulsar l’acció efectiva contra el canvi climàtic. Entre altres mesures, són urgents la transició cap a fonts d’energia renovables, processos industrials més nets i un canvi important en les tendències de consum de la societat. Es tracta, doncs, d’aprendre i assumir la part de responsabilitat de cada persona per aconseguir un món més sostenible.

Llegeix més sobre el dia per la reducció d’emissions de CO2