Enrere

L’educació ambiental

Educar és transmetre coneixement, però també és ajudar a que es desenvolupi un pensamient crític capaç de qüestionar aquest coneixement transmès. La consciència ambiental és una filosofia que marca la forma de pensar, actuar i consumir; significa ser conscient que totes les accions tenen un impacte ambiental i optar per les que el minimitzin.

26 de gener. Dia mundial de l’educació ambiental

Aquesta efemèride s’origina l’any 1975 en el marc del Seminari Internacional d’Educació Ambiental, trobada en la qual es va redactar la Carta de Belgrad. Aquest document reivindica la importància de la perspectiva ambiental en l’acció educativa i s’hi estableix que l’educació ambiental ha de crear consciència, aportar coneixement, desenvolupar actituds i aptituds, la capacitat d’avaluació, i fomentar la participació i el sentit de la responsabilitat. Posteriorment, s’han acordat nous compromisos a escala mundial, més complets i de caràcter més urgent.

Es tracta d’una de les cites més antigues i consolidades del calendari mediambiental. Això no obstant, continua sent necessari recordar la importància de protegir i conservar el medi ambient.

Llegeix més sobre el dia de l’educació ambiental