La Conca de Barberà rebrà un Premi Ones Mediterrània

  • Dimecres, 05 Juny 2024

Des de la Conca de Barberà s'ha aconseguit el difícil repte de conscienciar el conjunt de la ciutadania, així com implicar els visitants ocasionals, que s'ha traduït en un gran augment de la recollida selectiva sostingut en el temps.

En el marc dels Premis Ones, que organitza Mare Terra – Fundació Mediterrània, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà rebrà un reconeixement per part de SIRUSA per la seva magnífica tasca de gestió de residus municipals i de sensibilització ambiental, que ha sabut transmetre al conjunt de la ciutadania.

Des de fa més d’una dècada, la comarca ha registrat alts nivells d’eficiència en la recollida selectiva sostinguts en el temps, però que l’any 2020 va créixer de forma considerable, assolint una taxa de recollida de més del 80%, mentre que la mitjana catalana és d’aproximadament el 47%. La Conca de Barberà ha continuat consolidant-se com a exemple a seguir pel conjunt del territori català, de l’Estat i d’Europa.

En definitiva, han aconseguit el difícil repte de conscienciar el conjunt de la ciutadania, així com implicar els visitants ocasionals. Perquè com expressa el lema de la seva campanya, “si t’agrada viure aquí, recicla!”.

 

Premis Ones SIRUSA

Des de l’any 2010, la MANCOMUNITAT col·labora amb els Premis Ones que organitza l’entitat ecologista Mare Terra Fundació Mediterrània, amb l’atorgament del Premi SIRUSA a una persona o entitat del territori. Aquest reconeixement té la voluntat de donar visibilitat a la tasca o aportació de persones i entitats del territori, en pro de la sostenibilitat i els treballs en benefici de mitigar els efectes del canvi climàtic. En els anys anteriors, s’ha reconegut la tasca del bomber Marc Castellnou (2023), la biòloga Puri Canals (2022) i l’experta en el canvi climàtic Manola Brunet (2021).

El lliurament dels Premis Ones Mediterrània d’aquest 2024 tindrà lloc el divendres 7 de juny al vespre, al Teatre Tarragona. Les invitacions es poden sol·licitar contactant amb l’entitat organitzadora.