La sorra no s’empassa res

  • Dilluns, 10 Juliol 2023

L’absència de contenidors a prop no és excusa per abandonar residus al medi natural, que poden provocar problemes ambientals i augmentar el risc d'incendis. A més, és clar, de fer perdre l'encant de l'entorn.

Una campanya de comunicació de fa uns anys ironitzava amb la frase “la sorra s’ho empassa tot”, per conscienciar sobre la conveniència de no abandonar burilles a les platges. No: ni la sorra, ni el vent ni l’aigua fan desaparèixer els residus, només els traslladen a un altre lloc. Llevat d’incidents, tots els residus que acaben al mar i a les platges ho fan perquè no s’han dipositat on toca.

Segons publica la plataforma Nofumadores.org, a la província de Tarragona no hi ha cap platja amb la prohibició de fumar.  Cal, per tant, que les persones fumadores siguin curoses per no deixar rastres de burilles ni altres elements. Al mateix temps que és responsabilitat de tothom que no hi quedin residus de cap mena. A qui li agrada trobar-se sorpreses, quan juga amb la sorra?

Les deixalles abandonades provoquen problemes ambientals: degradació, contaminació, afectació a la flora i fauna, augment del risc d’incendi. A més, fan perdre l’encant de qualsevol espai natural.

No cal dir que l’absència de contenidors a prop no és excusa per deixar-hi els residus. Col·laborem totes i totes perquè puguem gaudir d’unes platges i uns entorns naturals nets i bonics!