Reduïm la bossa de les bosses!

  • Dilluns, 03 Juliol 2023

S’estima que l’ús mitjà de les bosses de plàstic d'un sol ús és de 12 minuts. Les alternatives reutilitzables, com les fetes de tela, els carros i cistells, tenen una vida molt més llarga, fet que compensa l'impacte ecològic de la fabricació i gestió del residu.

Malgrat que fa anys que és obligatori que els establiments cobrin les bosses d’un sol ús, continua sent habitual que se’ns n’acumulin desenes. Per conscienciar sobre inconvenients i alternatives, el 3 de juliol celebrem el Dia Internacional Lliure de Bosses de plàstic.

S’estima que l’ús mitjà de les bosses de plàstic és de 12 minuts: una durada tan curta no compensa l’impacte ambiental que té la seva fabricació i reciclatge o eliminació, i menys encara les conseqüències del seu abandonament a la natura.

Val la pena allargar-ne l’ús i reutilitzar-les tantes vegades com es pugui, fins i tot com a bosses per a la brossa. I si les bosses de plàstic estan malmeses, al contenidor groc!

Més informació fent clic a la infografia.

Cada cop està més generalitzat l’ús de les bosses reutilitzables o fabricades amb materials compostables, però de vegades no les tenim a mà quan les necessitem!

Per evitar que això passi i fer un consum responsable d’aquests articles podem tenir en compte alguns trucs per no haver d’adquirir bosses noves cada vegada que comprem. És recomanable dur sempre una bossa plegada a mà, per si sorgeix alguna compra imprevista. No demanar la bossa de forma automàtica sinó valorar si la compra es pot dur a la mà, butxaca o bolso. Quan comprem fruita o verdura, es poden barrejar diverses varietats en una mateixa bossa o, si es dona la situació, posar l’etiqueta del preu directament a la peça.

En definitiva, cada vegada que no adquirim una bossa de plàstic d’un sol ús estalviem impacte ambiental, diners i espai a casa!