Educació ambiental

La recollida selectiva

Generar menys residus i gestionar bé els que no es poden evitar és fonamental per al medi ambient i per la nostra salut.

Quan s’abandonen residus a la natura, a més de malbaratar recursos que es podrien recuperar, es contamina i embruta l’ecosistema i tot el que en depèn.

Sistemes d’alta eficiència

Els índex de recollida selectiva i la qualitat dels posteriors tractament és superior als territoris on la recollida selectiva es fa amb algun tipus d’identificaci. Per aquet motiu, es consideren sistemes d’alta eficiències les fórmules de recollida des residus muncipals a través del porta a porta, de contenidors tancats amb identificació o altres sistemes similars.

A través d’aquests models, a més, és factible i més just establir el pagament per generació: una taxa justa per a les persones que generin menys residus i separin correctament, mentre que es penalitzi a les que no ho fan.

Les ordenances municipals en matèria de residus són eïnes de control perquè la recollida es faci correctament, però el que ho fa possible i fàcil és la consciència i sensibilitat de la ciutadania. Per això és tan important l’educació ambienta!